Παρασκευή 20 Ιουνίου 2008

Κινδυνεύει το πολιτικό σύστημα;

Μια βαριά σκιά σκανδάλων ίπταται καιρό τώρα πάνω από τη χώρα. Μια σκιά που αγγίζει πλέον επώνυμους πολιτικούς. Ας μη χαίρονται όμως όσοι πρόσκεινται σε άλλες πολιτικές παρατάξεις, γιατί από αυτή την κατάσταση κινδυνεύει ολόκληρο το πολιτικό μας σύστημα. Σύστημα που εφαρμόζουν όλα τα πολιτισμένα κράτη της Δύσης. Προς το παρόν δεν έχει αποδειχτεί τίποτα συγκεκριμμένο, παρά μόνο δημοσιογραφικές φήμες  που όμως πιθανότατα περιέχουν μεγάλο μέρος αλήθειας και  κάνουν τα θεμέλια της δημοκρατίας μας να τρίζουν.

Τώρα θα μου πείτε, είναι νέο φαινόμενο αυτό; Όχι βέβαια, αφού ανέκαθεν κυκλοφορούσαν κρυφά από στόμα σε στόμα τέτοιες πληροφορίες περί χρηματισμού των πολιτικών. Από τη μεταπολίτευση όμως και μετά, αυτές οι φήμες άρχισαν να πληθαίνουν και με την ανατολή του νέου αιώνα, μοιάζουν πλέον σαν τσουνάμι που πάει να μας πνίξει όλους. Υπουργοί και παρατρεχάμενοί τους βρίσκονται βουτηγμένοι μέχρι το λαιμό σε πάσης φύσεως σκάνδαλα και φυσικά ο λαός παραδειγματίζεται από αυτά και βουτάει κι αυτός στη διαφθορά. Αυτό είναι το μεγάλο κακό!

Πάντως η κοινοβουλετική δημοκρατία μας, είναι το καλύτερο πολιτικό σύστημα που υπάρχει και πρέπει με πρώτους τους πολιτικούς, να προσπαθήσουμε όλοι να το διαφυλάξουμε σαν τα μάτια μας, αφού από βασιλευόμενες δημοκρατίες και δικτατορίες έχουμε αρκετή πείρα και ξέρουμε πολύ καλά τα συμφέροντα ποίων υπηρετούν.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Βεβαίως και κινδυνεύει το πολιτικό μας σύστημα με αυτή την ποιότητα των πολιτικών που έχουμε. Ο κόσμοςτους συχάθηκε όλους. Μακάρι να ξεπηδήσει από τις στάχτες κάποιο καινούργιο κόμμα.

Γερόλυκος είπε...

Η χώρα μας όπως θα ξέρεις ασφαλώς, έχει περάσει στη νεώτερη ιστορία της πολύ χειρότερες καταστάσεις από αυτή που περναμε τώρα, κι όμως τα έβγαλε πέρα μια χαρά! Πρέπει γιαυτό, να βλέπουμε το ποτήρι πάντα μισογεμάτο και όχι μισοάδειο!
Γίνονται και θαύματα καμιά φορά. Θυμήσου τι έγινε στην Πορτογαλλία πριν από τέσσερα χρόνια με το Euro....!

Powered By Blogger

Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Ένας φτωχός και μόνος Γερόλυκος
Locations of visitors to this page